F.A.Q.

Hieronder vind je de meest gestelde en de bijbehorende antwoorden. Zit jou vraag er niet bij, dan kun je altijd contact met ons opnemen.

Kan ik bij jullie pinnen?

Nee, wij hebben geen pinautomaat. De dichtsbijzijnde pinautomaat bevindt zich in de Nieuwe Ebbingestraat.

Ontwerpen jullie ook?

Ja, wij ontwerpen ook. Wat we dan van jou vragen is dat je zoveel mogelijk referentie materiaal meeneemt van wat jij graag zou willen hebben. Aan de hand daarvan kunnen wij dan het ontwerp maken. 

Mag ik mijn eigen ontwerp meenemen?

Ja, natuurlijk mag dit. Wij zullen dan samen met jou je ontwerp bekijken en waar nodig verbeteren. Vervolgens zullen wij in overleg de grootte en de plaats bepalen, waarbij natuurlijk de anatomie van het lichaam een grote rol speelt om de tattoo zo goed mogelijk tot zijn recht te laten komen.

Wat kost een tattoo?

Wij hanteren een minimum prijs van € 60,00. De prijs van een tattoo is afhankelijk van diverse zaken, onder andere: de grootte, de plaatsing, het niveau van detail, kleuren etc.
Wanneer wij een ontwerp hebben en bovengenoemde zaken bekend zijn kunnen wij een prijs afgeven.

Zetten jullie ook piercings?

Nee, wij zetten geen piercings.

Moet ik een afspraak maken?

Als je zeker wilt zijn dat je op een bepaalde dag geholpen wilt worden adviseren wij je een afspraak te maken. Uiteraard kun je altijd langskomen en wanneer er tijd is kun je direct geholpen worden.

Doet een tatoeage krijgen pijn?

Pijn is eigenlijk relatief. Iedereen ervaart pijn op een andere manier en iedereen heeft een andere pijn tolerantie. Ik ga niet liegen – het doet wel pijn. Alleen niet zo veel! Sommigen mensen vergelijken het met een “heet schrapend gevoel” en er zijn dames die het vergelijken met een Epilady. Wanneer het echt zoveel pijn zou doen zouden mensen niet keer op keer terugkomen voor een nieuwe.

Is een tatoeage veilig?

Ja, zolang dit wordt gedaan door een, door het GGD goedgekeurde shop. Deze shop worden gecontroleerd door het GDD op hygiëne, apparatuur en handelingen. Zie ook hygiëne

Waarom vervelt en/of schilfert mijn tattoo?

Het vervellen en schilferen van een nieuwe tatoeage is volkomen normaal. Voordat het echt begint te vervellen, zal de tatoeage er uitzien alsof het bedekt is met een witachtige, scheurende filmlaag (silver skin). Daarna zul je zien dat de witte of doorschijnende velletjes van de oude, dode huid gaan vervellen. Sommigen van deze velletjes bevatten zelfs wat inkt. Voor sommigen is dit nogal verontrustend, maar het is ook volkomen normaal en er is geen reden tot paniek. Smeer de nieuwe huid regelmatig in met bodylotion/bodyoil om de huid vochtig te houden en deze te helpen met het herstelproces. Nooit aan de korstjes/velletjes krabben!! Binnen een aantal dagen zal alle oude huid verdwenen zijn en zal de uiteindelijke kleur van je tattoo zichtbaar worden.

Verkopen jullie ook kadobonnen?

Ja, wij verkopen ook kadobonnen. Deze kan je afhalen in de tattooshop.

Hoe oud moet ik zijn om een tatoeage te mogen zetten?

Je moet minimaal 16 jaar oud zijn om bij ons een tattoo te laten zetten. Wanneer je jonger bent dan 18 jaar (en ouder dan 16 jaar) tatoeëren wij jou niet op je handen, hals, nek en gezicht.

Mogen kinderen mee naar de tattooshop?

Daar zijn we heel streng in: kinderen onder de 12 jaar mogen niet naar binnen, ook niet onder begeleiding! De reden hiervoor is dat kleine kinderen te nadrukkelijk aanwezig zijn, waardoor wij gestoord kunnen worden tijdens ons werk. Denk je eens in: als je zelf getatoeëerd wordt, dan wil je toch ook dat de tatoeërder zijn volle aandacht bij jou heeft en niet bij andermans kinderen? Verder is het zo dat kleine kinderen makkelijk op plaatsen komen waar volwassen niet kunnen komen. Wanneer je zelf helemaal opgaat in de boeken of een gesprek en je kind een paar seconden aan de aandacht ontsnapt, dan zou dat ernstige gevolgen kunnen hebben.

Ik heb suikerziekte, mag ik dan getatoeëerd worden?

Wanneer je lijdt aan deze ziekte, raden we aan om eerst de huisarts te raadplegen. Hij zal je daarover zeker kunnen inlichten. Vaak stelt je dokter voor om eerst te kijken hoe hoog je spiegel op dit moment is. Aan de hand van deze gegevens kan hij een tattoo eventueel afraden.
Let op: Mensen die lijden aan diabetes, genezen over het algemeen trager dan een andere persoon. Dit geldt ook voor de genezingsperiode van een tattoo.

Ik gebruik bloedverdunners, mag ik dan getatoeëerd worden?

Wanneer je bloedverdunner gebruikt raden wij je eerst aan om de huisarts te raadplegen. Hij zal je daarover zeker kunnen inlichten.[/toggle]

Hoe moet ik mijn tatoeage verzorgen?

Zie nazorg.