NAZORG

 

De genezingstijd van een tatoeage bedraagt ongeveer 10 dagen. Algemene gezondheid en lichamelijke conditie spelen hierbij een rol. Tijdens het genezingsproces kan de tatoeage gaan jeuken. Persoonlijke hygiëne is tijdens de genezingstijd van de tatoeage absoluut noodzakelijk. Direct na het tatoeëren is de getatoeëerde plek afgedekt met een steriel kompres of folie.
Als de tatoeagewond met een steriel kompres (niet doorzichtig) of met vettige zalf en huishoudfolie is afgedekt kunt u het kompres of de folie na enkele uren verwijderen en de wond behandelen zoals hieronder omschreven.

   1. Raak de tatoeage zo min mogelijk aan met de handen.
   2. Was de getatoeëerde plek twee maal per dag met een milde ongeparfumeerde zeep (uit een pompje) totdat de tatoeagewond geheel genezen is.
   3. Dep de tatoeagewond na het wassen met een schone handdoek of een tissue voorzichtig droog.
   4. Smeer de tatoeage (met schoon gewassen handen) in met Bepanthenzalf® (babyzalf). Gebruik geen andere zalf en laat de zalf ook niet door iemand anders gebruiken. Bepanthen® is verkrijgbaar bij de drogist.
   5. Druppel geen wonddesinfectiemiddelen zoals Sterilon®of Betadine® op de wond.
   6. Draag geen pleister of verband over de tatoeagewond.
   7. Draag nooit strakke of vuile kleding over de tatoeagewond.
   8. Vermijd tijdens het genezingsproces rechtstreeks contact met kleding en beddengoed. Dek de tatoeagewond, bij het slapen gaan of wanneer er kleding over de tatoeagewond wordt gedragen, af met huishoudfolie en smeer de tatoeagewond in met Bepanthenzalf®
   9. Vermijd tijdens het genezingsproces contact met zwemwater (chloor-zwembaden, bubbelbaden, natuurlijk zwemwater). Maak tevens geen gebruik van sauna of stoombad.
   10. Stel de getatoeëerde plek niet bloot aan de zon of zonnebank (ook niet met een zonnebrandmiddel). Gebruik ook na de genezingstijd op de tatoeage altijd een hoge beschermingsfactor tijdens het zonnen.
   11. Neem bij extreme roodheid, zwelling, bloeding, pussen, kleurverandering van de wond of bij pijn altijd contact op met de huisarts.

To translate the aftercare-instructions into your own language, go to www.translate.google.com and copy/patste the text on the left.